Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få tak i kondomer?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei bare lurer på hvor jeg får tak i kondomer uten at jeg blir oppdaget av venner eller familie. Det er pinlig å gå på helsestasjonen, og får jeg det i posten er jeg redd foreldrene mine åpner det. Hvor får jeg tak i det da? Er det muligheter for å ikke få sæd når du onanerer, vil helst ikke grise til så mye når jeg gjør det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålene!

Når du skal skaffe kondomer vil nok det enkleste være å kjøpe de på matbutikken eller hente de på helsestasjonen. Som du sier; hvis du bestiller de  hjem til deg er det en stor sjanse for at noen i familien din finner de i postkassa. Derfor er det nok enklest dersom du henter de selv og oppbevarer de på rommet ditt.  Jeg skjønner at det kan være flaut å gå på helsestasjonen eller lignende, men dette vil nok være det enkleste om du ikke ønsker å bli "oppdaget" av foreldrene dine. Du kan eventuelt forsøke å bestille de og motta dem en gang du vet at du er alene hjemme - f.eks om familien din skal bort en helg, mens du skal være hjemme alene. Dette kan likevel være ganske risikabelt, så jeg vil nok tro at det  beste vil være å hente dem selv. 

Når det gjelder onaneringen kan det være et tips å gjøre det mens du er i dusjen, slik at det ikke blir søl ellers. Det kan også eventuelt være en idé å forsøke og gjøre det med kondom på, slik at du bare kan kaste kondomet etterpå. Prøv deg litt frem og finn ut hva som passer best for deg. 

 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan trer du på et kondom?

Kondom på tommelen (colourbox.com)

Når du ikke har gjort det før, er det ikke alltid så lett å få det til. Det kan være lurt å trene litt for seg selv for å få teknikken i hendene.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kondomer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kondomer