Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg leve med sexlysten?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er bifil og har ingen kjærste nå. Hadde en kjærste da jeg var 15 og vi hadde sex, men vi slo opp noen månender senere, og jeg har ikke hatt sex siden. Jeg har tre gode venner i klassen min. To kjekke gutter og en veldig fin jente. Greia er at jeg er en ganske sexuel person og vil gjerne ha sex. Jeg har veldig lyst til å ha sex me de to guttene og hun ene vennina mi. De er skikkelig sexy alle tre. De vet jeg er bifil. Men jeg kan jo ikke spørre dem heller. Jeg tenker på dem når jeg runker, men jeg kan jo ikke akkurat voldta dem heller! Og jeg kan hvertfall ikke prostituere meg. Hvordan skal jeg leve med sexlysten? Er ikke så entusiastisk med å bruke Tinder. Og det er vanskelig å ikke få ståpikk når jeg ser guttene kliss nakne i garderoben.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Å være kåt og få hyppige ereksjoner er helt normalt og naturlig når man er i puberteten/ tenårene. Det er et sunnhetstegn at man føler seg kåt. Mennesker er laget med en seksuell lyst slik at det er meningen å føle seg seksuelt tiltrukket av andre, og det er meningen at gutter skal få ereksjon når de blir kåte.

Det du beskriver er altså helt vanlig for unge gutter. Når en er i puberteten er kroppen i ferd med å bli voksen og hormonene er ikke helt normalisert og stabilisert. Derfor kan det komme "blaff" av seksuell lyst i situasjoner der det ikke er ønsket. Det at du ofte blir kåt er egentlig bare bra og et tegn på at kroppen din fungerer som den skal.

Det er heller ikke uvanlig å oppleve å få ereksjon i situasjoner der en ikke tenker på som seksuelt opphissende. Dette er kroppen som automatisk tester ut at mekanismene fungerer, og på denne måten forsikrer seg om at alt er i orden. Det er nok flere gutter i klassen din som opplever det samme som deg. 

Det er ikke så mye du kan gjøre for å hindre at det skjer, men du kan i alle fall forsøke å ikke la det bli et problem for deg. Om du ofte blir kåt, kan du forsøke å finne ut hvordan du kan benytte det til noe mer positivt for deg selv i stedet for at det skal føles plagsomt. Det er ulike måter å frigjøre seksuell lyst på, og du må finne din måte som fungerer best for deg. Onanering er den metoden flest benytter.

Å tvinge noen eller voldta er, som du selv sier, ingen løsning! Så eneste måten du kan eventuelt ha sex med dem, er å spørre om de vil ha sex med deg. 

Det finnes også en oversikt over treffsteder på www.foreningenfri.no, og der kan du sjekke om det finnes steder i nærheten av der du bor. Kanskje du kan treffe noen som er i samme situasjon som deg der?

Lykke til!

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex