Hopp til hovedinnholdet

Jeg får symptomer på urinveisinfeksjon etter hver gang jeg har sex, det vil si nærmest konstant - er det meningen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Har lest en del på nettet og er klar over at man burde tisse etter sex for å forhindre urinveisinfeksjon, likevel føler jeg at jeg får det hver gang jeg har sex, som er relativt ofte. Har aldri faktisk sjekka om jeg har det, men symptom tilsier det. Er syyykt irriterende og aner ikke hva jeg kan gjøre? Får jeg for lite c-vitamin? Varer aldri lenger enn et par dagen, men hvis jeg har sex 2-4 ganger i uken er det jo nærmest konstant, bare i ulik grad. Er det meningen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det stemmer at samleier kan medføre urinveisinfeksjon (UVI) og at det er lurt å tisse etterpå. Det er særlig ved partnerbytte at man er utsatt for UVI. Man kan forebygge UVI ved å drikke rikelig. Sure drikker som appelsinjuice og tilskudd av C-vitamin hjelper. Tranebær er også kjent for å forhindre og forebygge urinveisplager. 

Noen er mer utsatt for UVI enn andre av ulike årsaker, men det er ikke vanlig eller meningen å symptomer hver gang etter sex. Hvis du konstant er så plaget  råder jeg deg til å ta det opp med fastlegen din. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex