Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr jomfru?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har et spørsmål til dere hva betyr Egenlig Jomfru

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål fra deg. Mange lurer på hva jomfru er. Begrepet jomfru henspeiler til at en gutt eller jente ikke har hatt samleie. For de fleste handler samleie om penis i skjede, med den forutsetningen at det er en gutt og en jente som har samleie. Hva med de som har sex som ikke involverer penis i skjede?

I noen kulturer er jomfruelighet forbundet med uskyld, det motsatte av skyld. Skyld er en urimelig følelse i forbindelse med å ha sex – en skal ikke trenge å føle seg skyldig. Spesielt jenter kan oppleve at «jomfrubegrepet» blir brukt i forbindelse med ryktespredning og baksnakking. Det er kun en selv som kan bestemme om en er «jomfru» eller ikke. Ulike mennesker har ulike oppfatninger av hvilke seksuelle aktiviteter som fører til at en ikke er «jomfru» lenger.

I noen kulturer er det et krav til jenter at de skal ha en intakt «jomfruhinne» når de gifter seg som en garanti for at de ikke har hatt vaginalt samleie. Verken lege, sexpartnere eller andre kan se om du har hatt vaginal-, munn-, anal- eller andre former for sex. Det er bare jenta selv som kan vite dette.

Se også vedlagte artikler.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex