Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt samme kjæreste i 2 år. Den siste tiden har det kommet blod på kondomet under samleie - hva kan det være?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er 17 år. Jeg har vært sammen med kjæresten min i 2 år og dette har aldri hendt før, bare i det siste. Jeg går på p piller og vi bruker kondom under samleie, men når han trekker den ut så er det blod utenpå kondomen. Jeg ble engstelig og lurer på hva dette kan være.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

En blødning i forbindelse med samleie skyldes oftest en rift eller sår. Det kan lett komme om man ikke har vært våt nok i skjeden ved samleie. Noen har har en lett blødende livmorhals av en eller annen grunn. Det er ikke farlig.

Når du bruker p-piller, er mellomblødninger en vanlig bivirkning. Det er mest vanlig de tre første månedene, men kan senere komme om man hopper over mensen eller har glemt piller. Blødning kan også skyldes en kjønnssykdom så hvis du tenker at det kan være mulig at du er smittet, bør du teste deg for Klamydia på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din.

Blødning i forbindelse med samleie hos unge jenter er sjeldent farlig, men dersom dette oppstår helt uten god forklaring og vedvarer over tid er det anbefalt å ta kontakt med lege for en undersøkelse. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex