Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg og typen fikk begge for en uke siden bekreftet klamydia. Vi går begge på en 7 dager antibiotikakur. Hadde sex med kondom på 5.dag og kondomen sprakk. Er jeg nå smittet å nytt? Jeg er redd?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og typen fikk vite for litt over 1 uke siden at vi begge har klamydia, og vi går nå på en 7 dagers antibiotikakur som består av en pille hver morgen og en pille hver kveld som vi skal ta. Vi har nå bare 2 dager igjen av kuren, og vi har klart å holde oss uten sex frem til idag. Vi hadde selvfølgelig sex med kondom, men kondomet sprakk og nå vet jeg ikke hvor jeg skal gjøre av meg! Er jeg nå smittet på nytt eller er det stor sannsynlighet for at mye av klamydiaen er borte etter 5 dager på kuren? vi har 4 piller igjen og ta og jeg er så redd at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Sjansen for at du skal være smittet på nytt er nok veldig liten og lite sannsynlig.

Når dere begge har gått på antibiotika i 5 dager, er dere nok mest sannsynlig kvitt bakterien, selv om det er viktig å følge kuren helt ut.

Dere kan velge å ta en klamydiatest noen uker etter at dere er ferdig med behandlingen, for å være helt sikker.

Dette går nok fint.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex