Hopp til hovedinnholdet

Er 16 år og 2 måneder og er litt bekymret for penis størrelse. Vi har lært at normal størrelsen er rundt 9 slapp og 13-14 erekt

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Er 16 år og 2 måneder og er litt bekymret for penis størrelse. Vi har lært at normal størrelsen er rundt 9 slapp og 13-14 erekt. Jeg har ikke mer en kanskje halvparten slapp og jeg har masse hår under armene, rundt kjønnsorgan osv. Så jeg vet ikke hvorfor den ikke er vokst ut enda. Hva skjer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt!

Penis vokser veldig individuelt. Vanligvis begynner penis å forandre seg i størrelse ved 12-14 års alder, men dette kan variere mye. Dette avhenger av når pubertetsutviklingen din starter.

Vanligvis vokser penis til du er 16-18 år.  Da har testiklene fått en størrelse på minst 2,5 x 4 cm, ca en tredobling av størrelsen. Denne vekstperioden kan altså ta rundt 5 år, men den kan også ta noe kortere eller lengre tid.

Under puberteten vokser penis gradvis, men det varierer sterkt når det starter og når det er helt ferdig. Veksten stimuleres av det mannlige kjønnshormonet testosteron, og siden det produseres mer av det når testikkelveksten har kommet godt i gang, begynner gjerne penis å vokse et års tid etter at det har begynt å skje endringer i pungen. Det vil si at det begynner et sted mellom 10 ½ og 14 ½ år.

Et sted mellom 12 ½ og 16 ½ år vil penis være omtrent utvokst.   

Penislengde hos nordiske menn er i erigert tilstand er mellom 8 og 22 centimeter lang, med et gjennomsnitt på 14-15cm. og en omkrets på ca. 10cm målt ved roten. Blant andre folkeslag kan størrelsen være litt annerledes.

Det betyr at din penis er helt normal og du kan ta et helt med ro, og den kan enda vokse noen cm. Du trenger ikke å være bekymret.

Jeg legger ved en artikkel hvor du kan lese mer om penisstørrelse og pubertetsutvikling hos gutter!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex