Hopp til hovedinnholdet

Hører foreldrene har sex

Annet 13 år
 

Spørsmål

Jeg hørte foreldrene mine ha sex.Det er jo flaut det,men problemet er at de er skilt... De er nylig skilt,men vi trenger ikke selle huset eller noe sånt.Pappaen min bor hos en venn mens mamma bor sammen med oss. Pappa kommer hver gang han har tid til oss og snakker med mamma om penger og økonomien dems og sånt.De er i et rom og lukker døren,og snakker i omtrent en time.Det ender ofte med at mamma gråter.Men andre ganger går de på soverommet.Jeg hører stønning,som er flaut.Jeg har tre andre søsken som er alle små og jeg vil ikke at de skal høre noe.Jeg vil ikke at de skal stille meg spørsmål om hva som foregår så jeg må lyve til dem.Så kommer de til å finne det ut etterhvert og få barndommen litt ødelagt..jeg er så forvirret,for hvis mamma gråter og de er skilt hvorfor har de fortsatt sex?! Jeg er lei meg og vet ikke hvem jeg skal snakke med.Jeg trodde de ikke var forelsket lenger. Kan dere gi meg noen råd eller noe(jeg vil ikke snakke med en voksen eller helsesøster) Plis hjelp..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss på ung.no

Du skriver at du hører lyder når foreldrene dine, som er skilt, har sex. Dette opplever du ubehagelig.

Jeg forstår godt at det er ubehagelig, og vanskelig å ta opp. Det er ikke uvanlig at barn hører slike lyder fra foreldrene sine. Det virker på meg som foreldrene dine fortsatt er glad i hverandre, og det er veldig bra. De syns det er vanskelig å bo sammen, men savner hverandre allikevel.  

Dersom småsøsknene dine spør om hva lydene er, så skal du si at det må de spørre mamma eller pappa om - det behøver ikke du å svare på. De blir ikke skadet eller får en dårlig barndom om de hører sex-lyder fra foreldrene. Det er et tegn på kjærlighet.

Jeg syns du skal snakke med moren eller faren din om hva du tenker. Hvis du opplever det ubehagelig, så bør de få greie på det.

Lykke til

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Hjelp, jeg hørte foreldrene mine ha sex!

Jente har fingeren i øret (colourbox.com)

Det er sent om kvelden. Det er stille i huset. Du har ikke sovnet, og plutselig hører du det – lyder fra soverommet til foreldrene dine. Lyder som gjør at du ikke er i tvil om hva som forgår - foreldrene dine har sex!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex