Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ikke bli gravid?

Jente 19 år
 

Spørsmål

jeg gaar paa p/piller og etter samleie pleier han som oftest og komme inni meg, er det farlig over lengere perioder? kan man faa cyster pga det? og jeg debuterte da jeg var 13, og fram til 16 brukte jeg aldri piller eller kondom.. men har aldri vært gravid.. er jeg ikke fruktbar eller har jeg bare hatt flaks *uflaks* ?? vil ha barn, men ikke naa. men siden jeg ikke ble gravid en eneste gang paa 3 aar og hadde mye samleie er jeg bekymret

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så lenge du bruker p-piller har du et trygt og godt prevensjon som vil forhindre en graviditet. Du blir altså ikke gravid selv om kjæresten din får utløsning inne i deg under samleiet og dette er absolutt ikke farlig. P-piller gir heller ikke cyster og pillene vil i seg selv ikke gjøre det vanskelig for en kvinne å bli gravid dersom hun ønsker det i fremtiden.

Hvorfor du ikke tidligere har blitt gravid selv om du hadde ubeskyttet samleie, kan jeg ikke gi deg et svar på. Det er godt mulig at som du selv sier bare har hatt flaks. Jeg tenker ikke at du er ufruktbar og at du mest sannsynlig vil kunne få de barna du ønsker deg i fremtiden. Når du en gang skal prøve å bli gravid er det først etter ca 1 års prøving uten resultat, det vil bli gjort en utredning. Og husk det er ikke alltid problemet ligger hos kvinnen, mannen kan også være årsaken til ufrivillig barnløshet. 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ta vare på fruktbarheten din

Kondomkampanje

Kanskje tenker du ikke så mye på å få barn akkurat nå, men det er nå du har mulighet til å gjøre gode valg for fruktbarheten din for fremtiden.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex