Hopp til hovedinnholdet

Har menn med diabetes mindre lyst på sex og vansker med ereksjon?

Annet 20 år
 

Spørsmål

Hei, har en spørsmål som jeg er litt nysgjerrig i. Menn som har diabetes type 1, har de mer sexlyst, eller har de mindre sexlyst? Eller (onanering-lysten) Sliter ikke alle menn med å få oppreisning, eller der det noen som sliter med det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for spørsmål.

Menn som har diabetes 1 eller 2, har like stor eller liten sexlyst som menn uten diabetes. Det menn med diabetes kan oppleve om de får komplikasjoner knyttet til sykdommen, er vanskeligheter med å få ereksjon. For noen er problemer med ereksjon en måte å finne ut av at en har diabetes. 

Det finnes uansett hjelpemidler en kan bruke om en får langtidsskade av diabetes; altså om en har hatt diabetes over tid uten behandling.

Finner en ut at en har diabetes og bruker medisinene som finnes, vil en kunne forvente å ha like stor glede og nytelse av seksualiteten sin som om en ikke var syk.  

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er diabetes?

Diabetes og blodsukkermåling (foro: ung.no

Stadig flere unge får diabetes. Årsaken kan være arv, dårlig kosthold med for mye fett og sukker og mangel på mosjon. Men noen rammes også helt tilfeldig. Diabetes deles inn i to ganske forskjellige typer - diabetes 1 og 2.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex