Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blør jeg under samleier?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hver gang jeg har sex, så begynner jeg og blø der nede, er det normalt? har hatt det med 2 forskjellige i det siste og det samme har skjedd når jeg er hatt det med begge personene.. er det noe jeg kan gjør for at det ikke skal være sånn? Hilsen usikker jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16!

Takk for spørsmål.

Om en blør under eller etter samleie kan ha flere årsaker:

- Det kan være et symptom på en seksuelt overførbar infeksjon, som for eksempel klamydia. Har du hatt sex uten kondom, er det ok å teste seg for sykdommer. Dette får du gjort gratis på helsestasjon for ungdom i kommunen din. Si gjerne ifra om plagene dine når du tester deg.

- Bruk av prevensjonsmidler som p-piller, p-ring og p-stav kan gi bivirkninger som blødning under og etter samleie. Helsesøster kan veilede deg, slik at du kan prøve et annet prevensjonsmiddel - om dette er årsaken.

- Fører en noe inn i skjeden før den er klar, kan det være for tørt og slimhinnene kan sprekke opp og blø. Det kan kjennes smertefullt og ubehagelig å få noe inn i skjeden om den er for tørr. Tenker du at skjeden din er for tørr, er det fint å bruke litt tid på å finne ut av hvilke stimuleringer du trenger for at skjeden din skal bli våt og klar. 

Uansett, er det fint å snakke med helsesøster på helsestasjon for ungdom, slik at du sikkert kan finne ut hvorfor det skjer. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex