Hopp til hovedinnholdet

Vil bare ha sex. Hva skyldes dette? Hvorfor har jeg så lyst på sex?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde sex med kjæresten min 4 ganger en dag jeg var hos han, vi var hjemme alene og begge to skikkelige ville. Og vi slo opp for omtrent 2 måneder siden, og det er rundt 2,5 månede siden vi hadde sex. Nå føler jeg at jeg har lyst til og bli knulla hele tiden, jeg har lyst til og ligge med hvem som helst. Bryr meg ikke hvem, har bare sykt lyst til og ha sex med noen. Hva skyldes dette? Hvorfor har jeg så lyst på sex?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Du er i puberteten. Da lages masse hormoner i kroppen din som blant annet gir seksuell lyst. Det kan ta litt tid før disse hormonene stabiliseres. Det kan være vanskelig å føle at man har kontroll på den seksuelle lysten. Det hjelper å onanere til orgasme. Da går den seksuelle lysten over for en stund. Det er vanlig at man onanerer. Det er sunt. Man blir glad, sterk og holder seg frisk. Noen onanere i dusjen før de går på skolen, når de kommer hjem og før de sovner. Andre onanerer sjeldnere eller oftere. Finn ut hvor ofte du må onanere for å få mer kontroll. 
I en undersøkelse fra England viste det seg at det bare er 1 av 10 jenter/kvinner som får nytelse/orgasme hvis de har sex med en tilfeldig person. De aller fleste jentene nyter altså sex best med en de kjenner eller har et forhold til.
Tenk også gjennom om det kan være andre årsaker til at du har lyst på sex.
Kan det være at du ønsker bekreftelse på at du er fin og attraktiv? Selvfølelse kommer innenfra, fra seg selv, og hvis du tror at det er bekreftelse du trenger, kan du arbeide med selvfølelsen, hvordan du ser på deg selv og tenker om deg selv.  
Kan det være at du savner nærhet, omsorg og kjærlighet? Da kan du klemme de hjemme mer, sitte nær de i sofaen når dere er sammen og kanskje må du si til foreldrene/de foresatte at du trenger mer omsorg og kjærlighet. 
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom om dette. Ta med utskrift/screenshot av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å forklare så mye. 
Du er viktigst i verden for deg selv og du skal ivareta deg selv! 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex