Hopp til hovedinnholdet

For seks dager siden hadde jeg ubeskyttet sex. Dagen etter tok jeg angrepille. Noen dager senere merket jeg at jeg hadde fått et lite sår litt under skjedeinngangen ved siden av kjønnsleppene. Før vi hadde sex sa han at han hadde sjekket seg mht. kjønnssykdommer 14 dager tidligere. Har jeg blitt smittet med kjønnssykdom eller er såret et slags gnagsår etter at vi hadde sex?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. For seks dager siden hadde jeg ubeskyttet sex. Dagen etter tok jeg angrepille. Noen dager senere nå merker jeg at jeg har eit lite sår litt under vaginaen, på innsiden av låret/rumpeballene rett under og på siden av kjønnsleppene. Det svir litt og jeg tok en beroligende salve på. Det kan minne litt om et brannsår? Det har blitt litt større, og huden der er på en måte myk nå, det "rivner" lett i huden. Vet ikke om jeg innbiller meg dette, men syns tisset mitt lukter rart og at det er litt annnerledes lysegul og litt "grøn" farge på det. Han sa han skjekket seg for to veker siden og ikke hadde noen kjønnssykdommer. Kom såret rett og slett bare av at vi "gnikket" mot hverandre, altså det er bare et brannsår? Er litt stresset om jeg har en sjelden infeksjon eller noe, og håper på svar fort!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke så lett å vite. Såret kan være et herpessår, men det kan også ha kommet da dere hadde sex. Jeg vil tenke at det er størst sannsynlig at du har blitt smittet med genital herpes både på grunn av såret og på grunn av smerten. Et primærutbrudd gir smertefulle sår på kjønnsorganer og influensalignende allmennsymptomer. Anbefaler at du oppsøker legen din snarest og får stilt en diagnosen. Om det er genital herpes  skal du ha virushemmende medisiner. Ved slik smitte er du  potensielt smitteførende resten av livet. Det er størst fare for smitte under utbrudd, men mange utbrudd kan også være for små eller milde til å oppdages.
Anbefaler å lese vedlegg om genital herpes.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Enek
0
17.05.2018 17:37:35
Stop med cex, det er ekkelt, ikkje sant?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om søvn?

Har man dårligere eller bedre søvnkvalitet når man snorker?