Hopp til hovedinnholdet

Jeg og kjæresten min har vært sammen i 8 mnd. Vi har hatt sex 2 ganger og brukte kondom begge gangene. Jeg fikk svar på et spørsmål der dere også skrev at det var fint at vi brukte kondom men at det er det mest usikre prevensjonsmiddelet man kan bruke? Betyr det at jeg kan være gravid? Jeg blir skikkelig stressa trodde kondomer hjalp?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei! jg har en kjæreste som jeg elsker og vi har vært sammen i 8 mnd. vi har hatt sex 2 ganger. vi bruker alltid kondom. men så fikk jeg svar på et spørsmål der dere også skrev at dey var fint at vi brukte kondom men at det er det mest usikre prevensjonsmiddelet man kan bruke?? så betyr det at jeg er gravid? jeg blir skikkelig stressa trodde kondomer hjalp?pls forklar mer

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Stress ned. Kondom er et godt prevensjonsmiddel. Er kondomet på under hele samleiet, slik at det ikke kan komme sædceller inn i skjeden, er det ingen fare. Generelt sett anbefaler vi p-stav eller annen hormonell prevensjon i lengden. Kondom er i seg selv et fullgodt prevensjonsmiddel, men det er mye lettere for at det kan bli brukerfeil sammenlignet med for eksempel p-stav.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Ole 14
0
11.06.2019 18:17:05
Kan en gutt på 14 år ha sex med jente på 13-år?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om rusmidler?

Hva er det farligste med amfetamin?