Hopp til hovedinnholdet

Hvordan ta kontrollen under sex?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hvordan ta kontrollen under sex? (Jente)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15!

Takk for spørsmål.

Det første som må skje før en kan ta ta kontrollen når en har sex, er at en faktisk tenker at en kan gjøre nettopp det; ta kontrollen. Og; spørsmålet ditt viser at du tenker det er en mulighet for deg. 

Kjenner en seg selv godt, vet hva som skal til for at en selv får orgasmer og klarer å fortelle det til den en skal ha sex med, vil en ha et svært godt utgangspunkt for å kunne ta kontrollen. Det er derfor lurt å bruke tid på å bli kjent med deg selv når det gjelder alle aspekter ved sex; hvem er du som seksuell person? Hva er det som tenner deg seksuelt? Hva skal til av ulike former for stimulering og som gir deg orgasmer?

Uansett om du føler du bestemmer eller lar deg flyte med, er det viktig å vite at du når som helst kan si stopp, at du ikke vil mere eller at du vil gjøre noe annet som du liker og synes er godt. Det er også en måte å ta kontrollen på. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex