Hopp til hovedinnholdet

Jeg har nylig fått kjæreste og føler jeg kunne hatt sex med han, men er litt usikker..?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fått meg kjæreste ganske nylig, men det føles ut som vi har vært sammen utrolig lenge. Han har vært på besøk hos meg, og hilst på foreldrene mine. Når han har vært hos meg har vi sett på film og kost veldig mye. Jeg merker at han er ganske så på når det gjelder sex, klining osv.. Han tar meg på rompa og stryker meg på magen og låret, kysser meg i nakken og på munn. Noen ganger legger han seg over meg eller legger meg oppå han. Jeg har merket at han har fått boner ett par ganger og han sier at han vil overnatte med meg. Jeg blir også kåt når han er med meg og får en god/vondt følelse i magen.. Jeg føler at jeg kunne hatt sex med han, men er litt usikker..?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

koselig at du har fått deg kjæreste, og da er det naturlig at det dukker opp flere spørsmål og tanker man kan være usikker på.

Før du skal ha sex med en annen person er det alltid en fordel at du kjenner din egen kropp og seksualitet. Når du kjenner deg selv og hva som skal til for at du har nytelse, er det lettere å formidle dette videre til en partner.

Du har nå truffet en person du har lyst å ha sex med og som har lyst å ha sex med deg. Da er det viktigste at dere blir trygge på hverandre. For å bli trygg er det fint å bli kjent med partners kropp og seksualitet før sex. Jeg tenker at det er viktig å bruke god tid og det er mye dere kan gjøre før dere utfører samleie. Da har dere også størst sjanse for at sex blir en god opplevelse. Bruk tid til å utforske hverandres kropper, ta på hverandre, berør ulike områder, onaner sammen eller hverandre, lek, tulle og tøyse litt og vær nysgjerrige på hverandre.

Det er viktig for meg å fortelle at man aldri skal føle seg presset til å ha sex. Det er fint at du kjenner at du er litt usikker også, da er du klar over egne grenser og kan si noe om dine grenser til kjæresten din. Tilslutt vil jeg minne om at den seksuelle lavalderen er 16 år. Hvis kjæresten din er over 16 år gjør han noe ulovlig ved å ha sex med deg. Dersom dere begge er 14 år kan dere ikke bli straffet fordi dere er under denne lavalderen begge to.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over sammen med kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Men foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex