Hopp til hovedinnholdet

Er det noe jeg burde tenke på før jeg har sex?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en jomfru som er ganske så sikker på at jeg kommer til å ha sex snart. Er det noe jeg burde tenke på før jeg gjør det? Er redd for at det f.eks ikke går pga størrelse... hadde vært sykt kleint (Han det kommer til å skje med har hatt sex før foresten)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det aller viktigste er at du forklarer hva du liker, hva som må til for at du skal få orgasme. 
Mange jenter er så opptatte av gutten at de glemmer seg selv. Sex med en annen innebærer kommunikasjon, fortelle hva man liker, hvilke stimuli som må til for å få orgasme. Den letteste måten å få orgasme på for de fleste, er ved stimuli av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie. Selv om gutten har hatt sex med andre tidligere, er det ikke sikkert at han vet det. 
Når du får riktig stimuli av kjønnet ditt, enten det er stimuli av ytre klitoris og/eller stimuli i skjeden, blir skjeden våt og utvidet, noe som er en forutsetning for å få penisen inn. Hvis du samtidig har god kontroll på musklene i bekkenet, vil du kunne bevisst slappe av i musklene i det han fører penisen inn. 
I stedet for å gå rett på samleie, er det mange som lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved bruk av finger/fingre/hånd/munn. Da blir de trygge på seg selv sammen med den andre, og samleie kommer som en naturlig fortsettelse av seksualiteten. 
Vedlagt er artikler som kan være til hjelp for deg. 
Snakk med gutten! Vær tydelig på hva du liker! 

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

 

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex