Hopp til hovedinnholdet

Jeg fortsetter å være kåt selv etter orgasme - er det normalt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg lurer på noen ting. Når jeg onanerer så opplever jeg alltid at jeg fortsetter å være kåt selv om jeg har fått en sterk orgasme. Er det sånn det skal være? Eller skal man egentlig bli kvitt følelsen av å være kåt etter en orgasme? Også, er det vanlig at man nesten må spenne musklene for å få orgasme?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Det er ikke unormalt at kåthetsfølelsen kan sitte i en stund etter orgasmen. Det kan skje fordi klitoris og muskulaturen i underlivet, forblir litt mer følsomt en stund. Noen kan kjenne at de er litt hoven etter å ha onanert, og det er fordi blodet gir økt væske i muskulaturen, som altså kan vedvare en stund etterpå. Dette gjør at underlivet "kjennes" bedre, og dermed minner hjernen på sex, som igjen bevarer kåthetsfølelsen.

En helt annen ting er at onanering og orgasme medfører utskillelse av hormoner og endrofiner, som virker positivt på lykkesenteret i hjernen. Hjernen kan etterspørre disse stoffene ved å hente fram sexlyst og gjøre deg kåt. 

Mange spenner muskler når de onanerer og for å få orgasme. De indre musklene i underlivet spennes, og orgasmen medfører raske muskelsammentrekning i de samme musklene. 

Håper dette var svar på det du lurte på. 

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Vanlige spørsmål om orgasme

-Jeg får orgasme alene, men ikke sammen med kjæresten min. -Kan det være farlig får hjertet å få orgasme flere ganger etter hverandre? -Jeg lurer på hvordan jeg vet om han har orgasme.

Dette og andre spørsmål om orgasme kan du se svar på her.

Les mer

Orgasme

Orgasme (Foto: Colourbox)

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex