Hopp til hovedinnholdet

Når man har sex og kondomen foreksempel sprekker. Er det noe men kan gjøre for å ikke bli gravid eller få kjønnssykdommer?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Når man har sex og kondomen foreksempel sprekker. Er det noe men kan gjøre for å ikke bli gravid eller få kjønnssykdommer? Eller ta tabletter?.. Er veldig redd for at kondom skal sprekke osv

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung,no!

Det kan forekomme at kondomet kan sprekke. Det du da må gjøre for å forhindre at du skal bli gravid, er å få tak i nødprevensjon( også kalt angrepille) og ta det så snart som mulig etter  at du har hatt samleie. Jo tidligere etter samleie du tar nødprevensjon, jo større sjanse er det for at du ikke skal kunne bli gravid. Nødprevensjon får du tak i mange dagligvarebutikker , på apotek, helsestasjon for ungdom, hos legen din og helsesøster.

Håper dette er til hjelp for deg. Jeg legger ved et par artikler det kan være nyttig for deg å lese!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex