Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde samleie med en gutt for litt over 2 uker siden, har nå mye utflod med unormal lukt. Kan jeg være gravid? - har p-stav. 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg hadde samleie med en gutt for litt over 2 uker siden. han kom inni meg, og dagen etter rant det ut igjen. Men 2 uker senere begynte det å renne igjen. og nå kommer det liksom litt nesten hele tiden og det som pleide å være normal utflod lukter nå veldig rart. i tillegg har jeg vært kvalm i flere dager på rad. Er det normalt at sædet er i vagina i over 2 uker? Kan jeg være gravid? jeg har p-stav og har hatt det i 8 måneder.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

P-stav er et av de sikreste prevensjonsmetodene, så sjansen for graviditet er omtrent lik null. 

Det er helt normalt at sæd renner ut etter samleie. Sæd inneholder en del væske i tillegg til sædcellene. Denne væsken renner ofte ut, mens sædcellene har evnen til å svømme innover på leiting etter en eggcelle.

Du forteller at du nå har unormal utflod med stygg lukt. Hvis dette samleie var med en ny partner kan du ha blitt smittet med en seksuelt overførbar infeksjon (SOI). Råder deg til å ta kontakt med helsestasjon for ungdom for en sjekk. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex