Hopp til hovedinnholdet

Jeg er imot abort - kan p piller føre til abort? 

Jente 19 år
 

Spørsmål

hei. Jeg er imot abort. Kan p piller føre til abort? Forveksler jeg med annet prevensjonsmiddel? Vil ungå abort for en hver pris. Hvilke prevensjon kan jeg bruke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Nei. P-piller kan ikke føre til abort. Den preventive effekten til p-piller er at de forhindrer eggløsning og dermed graviditet. Slimet i livmorhalsen blir også tykkere slik at det er vanskeligere for sædcellene å trenge gjennom og opp i livmoren.  

Det er mulig du tenker på nødprevensjon også kalt angrepille. Men de fører heller ikke til abort, men hemmer / utsetter eggløsning.

Spiral kan forhindre at et befruktet egg fester seg. Noen ønsker at den grunn ikke å bruke det. 

Du kan bruke alle typer hormonell prevensjon som forhindrer eggløsning. P-piller, p-ring, p-plaster, p-sprøyte, p-stav og gestagen piller. I artikkelene under finner du mer informasjon om prevensjon. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex