Hopp til hovedinnholdet

Jeg skammer meg over å onanere, hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skammer meg over å onanere. Om kvelden har jeg skikkelig lyst,men når jeg er ferdig får jeg vondt i magen og vil bare gråte. Jeg føler at det er galt og at jeg har gjort noe dumt. Jeg vil ikke tenke sånn. Hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13!

Takk for spørsmål.

Noen opplever det slik som du forteller om i spørsmålet ditt; en føler seg dårlig, får vondt i kroppen og kjenner på skam fordi en har onanert eller hatt andre former for sex alene eller sammen med noen. Det er forferdelig vondt å ha det slik.

Det kan være mange grunner til at en har det slik. Har en vokst opp i en familie, kultur eller religion som ikke sier at kropp, nakenhet og sex er ok, kan en kjenne på skam når en begynner å onanere. Noen klarer å la være å tenke på de dårlige tankene, andre kan synes det er vanskelig.

Kanskje kan det hjelpe å vite at stort sett alle jenter og gutter opplever lyst til og behov for å onanere når en er i puberteten? Å onanere er helt naturlig og fint. Det er en veldig god måte å bli kjent med kroppen sin og om en onanerer seg til orgasmer, gir det gode opplevelser i kroppen og gjør at en kjenner seg god og avslappet i kroppen etterpå. Du gjør ingenting galt om du onanerer!

Noen kan ha stor glede av å snakke med noen når en føler seg dårlig, kanskje du kan snakke med helsesøster på helsestasjon for ungdom i kommunen din?

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex