Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde nettopp sex for første gang for noen dager siden. Jeg  vet ikke helt hvorfor jeg blødde mye under samleiet. Usikker på om jeg fikk en rift eller noe sånt. Men begynner jeg å blø like mye de neste gangene jeg har sex?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde nettop sex for første gang for noen dager siden. Jeg blødde utrolig mye, og jeg vet ikke helt hvorfor jeg blødde så mye under samleie. Usikker på om jeg fikk en rift eller noe sånt... Men begynner jeg å blø de neste gangene jeg har sex/eller flere ganger, like mye?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Mange får ingen blødning “første gang" de har samleie eller andre former for penetrerende sex. Det kan imidlertid oppstå smårifter i skjedekransen som kan føre til en mindre eller litt større blødning. Ofte er det andre grunner til at det blør, som at en ikke er opphisset nok og dermed ikke fuktig nok i skjeden. Det kan også skyldes at en er nervøs eller strammer musklene i bekkenet. Blødningen vil i slike tilfeller stammer fra slimhinnene i skjeden - ikke fra skjedekransen.

Jeg tenker i utgangspunktet at det mest sannsynlig ikke vil blø særlig neste gang du har sex. Anbefaler da å ta noen forholdsregler. Det kan være lurt med et lengre forspill slik at du blir fuktig og klar. Du kan også evt. safe med å bruke glidemiddel for at det skal bli mindre motstand. 

Skulle du for eksempel ha en soppinfeksjon i underlivet kan det i seg selv gjøre at slimhinnen i skjeden er sår og lettblødende. I så fall  bør du behandle med soppdrepende middel. Les mer om soppinfeksjon her; helsenorge.no/sykdom/underliv/underlivssopp

(Skulle du ha kjønnssykdom (soi) kan det i seg selv forårsake større blødning under samleie. Men siden dette var ditt første samleie er det svært lite sannsynlig.)

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om graviditet?

I hvor lang tid har du mulighet til å ta selvbestemt abort?