Hopp til hovedinnholdet

er det ulovlig for meg å ha sex med eldre menn? 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er biseksuell og har registrert meg på noen datingnettsider der du bare trenger å være 16. jeg snakker ofte med litt eldre menn. vet det kanskje er moralsk galt men det er det jeg liker, vet at jeg burde være forsiktig og sjangsen for at jeg kommer til å møte noen er liten, mangen tilbyr meg penger og det tenner meg veldig, jeg lurte på om det er ulovlig å selge sex hvis du er 16? har ikke tenkt å gjøre det men liker å snakke om det, så jeg lurer på kan jeg havne i trøbbel fra å faktisk gjøre det og kan jeg havne i trøbbel for å bare snakke om det med de?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du gjør ikke noe straffbart ved å ha sex med andre, uansett om de er eldre enn deg. Det er heller ikke ulovlig for deg å snakke med eldre menn på nett. 

Du sier at noen menn tilbyr deg penger. I Norge er det ulovlig å betale for sex. Det er ikke straffbart å selge sex, men personen som betaler for sex gjør noe ulovlig og kan straffes. 

Som du selv sier bør du være forsiktig, og tenke gjennom hva du egentlig ønsker. 

Hilsen juristen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex