Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke å slutte og tenke på sex, og har lyst på det hele tiden.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg og kjæresten slo opp for noen uker siden. Vi pleide å ha ganske mye sex. Et problem for meg nå er at jeg nesten ikke klarer å slutte å tenke på sex og har lyst på det hele tiden. Jeg har tatt kontakt med flere jenter i 15-16 alderen for å søke lykken med dem men få har vært interessert. Jeg får ofte en følelse av ensomhet når jeg får avslag og den følelsen kan vare i ganske lang tid og er en veldig ekkel følelse. Følelsen kan også komme helt av seg selv når jeg sitter hjemme om kvelden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er vanlig at man har lyst til å ha sex i den alderen du er i nå. Det lages masse hormoner i kroppen og det kan ta tid før du føler at du har mer kontroll. Det hjelper å onanere. Da går kåtheten over for en stund. Mange onanerer i dusjen om morgenen før de går på skolen, når de kommer hjem og før de sovner. Andre onanerer oftere, andre igjen sjeldnere. Finn ut hvor ofte du må onanere for å ha mer kontroll. 
Kanskje er ikke den beste måten å ta kontakt med noen, kun med spørsmål om dere skal ha sex? Da vil du få avslag. Det kan føles tungt. Man føler seg avvist, ikke god nok. Det kan gå ut over selvfølelsen. 
Kanskje er det bedre at du ser deg rundt på skolen og ellers der du er, om det er noen du kan bli bedre kjent med? Da kan dere sakte tilnærme dere hverandre, bli kjent, før spørsmålet om sex tas opp. 
Snakk med folk. Vær blid, hyggelig og imøtekommende. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex