Hopp til hovedinnholdet

Jeg har født barn og synes kroppen min ikke er fin, hvordan kan jeg ha sex?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har vært gravid og født barnet, men det fulgte med noen ulemper, strekkmerker over hele magen og på sidene. Jeg har fått ny kjæreste nå og han vet ikke om strekkmerkene mine, jeg er redd for å ha sex med han for da må jeg jo kle av meg og da ser han strekkmerkene. Er redd det blir en turn off eller at han ikke syntes jeg er fin.. magen min ser jo ut som deadpool. Jeg vil ikke at strekkmerkene mine skal gjør han mindre kåt eller at de kommer som et sjokk, jeg har heller ikke selvtillit nok til å vise dem før. Og jeg har også på brystene og de henger mye etter melken er borte.. Og syntes det er flaut å vise meg fram.. hver gang genseren begynner å skli sakte oppover av seg selv forter jeg meg å dra den ned igjen.. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, det er bare så flaut! Og han har aldr i hatt sex før så han ser sikkert for seg noe perfekt, men jeg er ikke perfekt, ikke nå hvertfall. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17!

Takk for spørsmål.

Det å skulle kle seg naken for en kjæreste eller sexpartner for første gang er litt skummelt for de aller fleste. En kan være urolig for hva den andre synes om en, om kroppen ser bra nok ut og om en gjør det godt nok i senga. 

I spørsmålet ditt, forteller du at kroppen har endra seg etter at du har født et barn. Dette er noe de aller fleste jenter og kvinner som har fødd opplever. Selv om det er slik, er det ikke så vanlig å se bilder av helt vanlige kvinner med vanlige kropper ettersom modellene og pene kjendiser florerer i media. Det gjør at en får dårlige tanker om seg selv og tenker at kroppen er lite attraktiv for noen.

Ofte er det slik at om en tenker dårlig om seg selv, så vokser de negative tankene og en klarer ikke å tenke noe positivt om seg selv. Du forteller også at du har fått deg en ny kjæreste, så bra! Han liker deg for den du er og ikke den du skulle tenke deg å være. Han vet at du har født barn og at du har ammet barnet ditt. Du sier også at han ikke har hatt sex før, kanskje det er det han liker med deg? At du er mere erfaren og kan gi han gode opplevelser?

For å komme videre, er det fint å kunne snakke med kjæresten din og fortelle at du ikke føler deg så fin og at du er redd for hva han vil synes om kroppen din. Er han en å satse på, så vil han kunne snakke med deg om det og gi deg støtte for den du er. Vil han ikke det, er han ikke den rette for deg og det er ok å gå videre. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex