Hopp til hovedinnholdet

Kan man ha sex når man har tics og Tourettes?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 13år og går i 8 klasse. Jeg lurer på om jeg kan sex selvom jeg har tics & tourettes eller ikke. Og hvordan stopper jeg å plutselig riste hele kroppen og på en måte på frysninger selvom ikke jeg blir kald men ja. Pls svar (vet er ung for sex men vil bsre vite siden hvem vet om jeg plutselig vil og den andre vil?)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år

Takk for at du skriver til ung. Du kan sex og et godt samliv selv om du har tics og Tourettes. Når du finner en du er glad i og dere ønsker å ha sex er det ingen ting i veien for det, når dere begge er over 16 år og har lyst.
Når du lurer på om hvordan du skal stoppe ristinger og frysninger er jeg usikker på hva du mener. Hvis det er en del av ticsene dine har jeg ikke kunnskap om det er mulig å stoppe. Dette anbefaler jeg deg å snakke med legen din om. 

Legger ved noen artikler du kan lese.

Lykke til.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex