Hopp til hovedinnholdet

Er ereksjonssvikten fysisk eller psykisk?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 18 år gammel gutt som sliter med ereksjon. Jeg fikk en kjæreste for ca to år siden og slet med å få den opp de første månedene, plutselig en dag gikk det (så dette var psykisk), og vi hadde ingen problemer med å ha sex etter det, bortsett fra at penisen min ikke alltid var 100% hard, men hard nok til å ha sex, bare ikke alle posisjoner. Etter det ble avsluttet har jeg ikke hatt sex på 9 måneder ca og det bringer meg til nå. Jeg sliter med å få ereksjon alene og får ikke morgenereksjoner (en gang i blant bare, eller halvstiv), en gang i blant uten forvarsel kan penisen bli 100% hard, men ofte når det skjer forsvinner den med en gang jeg begynner å tenke på det. Jeg får helt fint utløsning på kort tid selvom penisen ikke er 100%. Jeg er en typisk person som overtenker og føler at prestasjonsangsten kanskje ikke bare skjer med jenter, men også alene fordi jeg er så redd det er fysisk. Morgenereksjon tyder jo på fysisk. Så mitt spørsmål er, er det fysisk, eller psykisk?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Slik du beskriver din situasjon og hvordan du er som person, er det veldig nærliggende å tenke at du sliter med prestasjonsangst eller stressrelatert ereksjonssvikt. 

Det at du sjelden våkner med morgenereksjon, har mindre betydning. Det er ikke uvanlig at gutter ikke våkner akkurat når kroppen sjekker ut at ereksjonen virker, og dermed ikke får med seg at dette skjer opp til flere ganger per natt.

Det at du får spontant 100 % stiv penis en gang i blant, tyder på at du fysisk fungerer. 

Når prestasjonsangst får utvikle seg, er det faktisk ikke uvanlig at den også begynner å "tikke inn" når du er alene - og kan påvirke morgenereksjonen. 

Siden jeg oppfatter at du er veldig redd for at det er noe fysisk, så vil jeg anbefale deg å gå til lege og få tatt blodprøver, slik at dette kan utelukkes, og du da helt sikkert blir mer motivert for å jobbe med det psykiske. 

Les gjerne vedlagte artikkel. 

Lykke til!

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Gutt og kåt, men får ikke ereksjon.

Gutt får ikke ereksjon (colourbox.com)

Skulle ha sex i går og var skikkelig kåt, men når vi skulle igang ville ikke kuken få stå, hvorfor skjer dette.....? Gutt på 15 år spør om et vanlig problem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex