Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer når en hemmelig samtale dekrypteres på Facebook? 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. På mesenger stør det at facebok hjelp kan dekryptere meldinger i hemmelige samtaler on di rapporteres. Hva skjer når en hemmelig samtale dekrypteres og sendes hele meldingen tilbake til brukeren son rapporterte samtalen selv om jeg har tidsinnstilt melding og bildet.? Jeg lurer på om brukeren som rapporterte får tilgang til hele samtalen på nytt i hjelpe innboks og også tilgang uten det er lagt inn tidsbegrensing. Hvor raskt ser Facebook på dette hvis en rapporterer, hvor lang tid tar det før svar. 1 uke Max eller 1 måned eller mer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det de mener med dette er at Facebook-ansatte har teknisk mulighet til å dekryptere meldinger som fremdeles eksisterer, dersom de annser det som nødvendig etter lov eller ved mistanke om brudd på retningslinjer.

Det betyr ikke at andre personer, eller de som er involvert, får tilgang til meldingene. Facebook vil aldri gi andre privatpersoner tilgang til krypterte meldinger de ikke har noe med å gjøre.

Meldinger som er tidsbegrensede blir slettet etter angitt tid og er borte for alltid etter det (Så vidt vi vet). Det er en teoretisk mulighet for at slettede meldinger kanskje kan bli gjenopprettet i for eksempel en kriminalsak.

Så som mer direkte svar på spørsmålet ditt: Brukeren som rapporterer en slik samtale vil normalt sett ikke få tilgang til slettede (tidsbegrensede) eller krypterte meldinger.

Det er vanskelig å si hvor lang tid Facebook bruker på hver enkelt rapporterte sak, og det kommer veldig ann på saken og om de har mye pågang. Noen dager til en uke vil nok være normal responstid.


Vennlig hilsen slettmeg.no, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex