Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 12 snart 13 som har en veldig god kjæreste. Han gir meg komplimenter ganske ofte . jeg føler meg veldig dum for jeg vet ikke hva jeg skal si tilbake ..

Jente 12 år
 

Spørsmål
Jeg er en jente på 12 snart 13 som har en veldig god kjæreste. Han gir meg komplimenter ganske ofte . jeg føler meg veldig dum for jeg vet ikke hva jeg skal si tilbake ..
og pluss at jeg vil ikke fortelle til moren min at vi er sammen og det er veldig vanskelig å skjule det for da får vi aldi tid sammen . grunnen til at jeg ikke vil si det til mamma er at da begynner hun å snakke med meg om sex å alt de der . jeg er 13 år for himlens skyld ! i tillegg er hun livredd for at je skal rote meg borti dop å det . jeg har jo ikke tenkt meg i nærheten av det en gang . av den grunn skal hun hele tiden vite hvor jeg er og hvem jeg er med . jeg blir helt gal . hva skal jeg gjøre? med komplimentene og mamma !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du stiller noen spørsmål til oss som jeg er sikker på mange kjenner seg igjen i. Først vil jeg si at du er heldig som har en kjærest som bryr seg om deg. Når han sier hyggelige ting er det et tegn på at han er glad i deg. Det er fint! Du trenger ikke si noe annet en et enkelt.. Takk!!! I tillegg kan du si noe om at du synes det er hyggelig at han sier det og at du blir glad inni deg :-)

Når det gjelder forholdet til din mor, kan jeg skjønne at du blir frustrert. Du er midt i puberteten og føler deg kanskje mer moden enn det din mor er villig til å ta inn over seg. På en annen side skjønner jeg også din mor som føler et stort ansvar og dermed behov for å passe på og ha litt oversikt over hva du driver med. Selv om det kanskje høres litt rart ut, er jeg glad for å høre at mamma bryr seg om deg. Det viser hun ved at hun vil vite hvor du er og hvem du er sammen med. Så blir det opp til dere to sammen å finne ut av hvordan dere skal håndtere de reglene dere lager. Kanskje det hadde vært lettere å være mamma også dersom du fortalte litt hva du tenkte om disse tingene du skriver om. Hva kan du fortelle og gjøre for å vise mamma at hun kan stole på deg? Det kan godt tenkes at mamma savner den kontakten dere hadde før, og ikke helt vet hvordan hun skal forholde seg til datteren sin som for kort tid siden var ei lita jente, men som nå begynner å bli stor.

Mitt lille råd til deg blir da å ta imot komplementer med takk, og gjerne si noe om hvordan du føler når han gir denne gaven til deg. I tillegg er jeg sikker på at du og din mor kommer gjennom dette du beskriver dersom dere setter dere ned og lytter til hverandre og tar hverandre på alvor.

Du kan jo f.ex. begynne med å vise henne dette svaret, så kan dere starte her...

Lykke til med kjæresten og en flott ungdomstid :-)

Vennlig hilsen

Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjæresteforhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjæresteforhold


Quiz: Hva vet du om konfirmasjon?

Har du rett til å ikke tilhøre noen religion?