Hopp til hovedinnholdet

Klump i underlivet etter samleie

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og min kjæreste har hatt sex en del ganger uten kondom, fordi vi begge liker det best. Jeg la nylig merke til en liten klump nede mellom anus og skjeden, jeg lurer da på om dette kan ha komt når vi har hatt sex eller om det kan vere en kjønnssykdom etc... jeg har i tillegg ikke så lyst å gå til en lege, fordi jeg er under 16-åring som da betyr at mamma og pappa får vite at jeg har gått til en lege å lurer på hva jeg har gjort der og jeg vil ikke akkurat fortelle dem at jeg tror jeg kanskje har fått en kjønnssykdom under samleie... hva skal jeg gjøre? Den er ca på størrelse med en perle og svir en del... Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å svare sikkert på hva den klumpen er uten å ha undersøkt den. Det kan være en kjønnsvorte eller kvise. 

sexogsamfunn.no sine nettsider kan du lese mer om plager i underlivet, samt andre tema som prevensjon, kropp og sex. Det er fint at du har glede av sex. Men dere må bruke prevensjon for å unngå å bli ufrivillig gravid. Hormonell prevensjon kan være et godt alternativ når man er i et fast forhold over tid.

Du kan oppsøke både helsestasjon for ungdom og fastlegen din gratis. En lege eller helsesøster har taushetsplikt. Du kan få samtale om prevensjon og undersøkelse uten at de voksne hjemme blir informert. Hormonell prevensjon er medisin. Det kan være viktig at foreldre vet om at barna bruker en medisin. Men det er ikke nødvendig å informere foreldre i alle tilfeller. Dette kan du snakke med en lege om.

Når to jevnaldrende har sex, og det er frivillig for begge parter, er dette vanligvis en privatsak som ingen andre har noe med. Er det stor aldersforskjell mellom deg og kjæresten din? Hvis dere er omtrent like gamle og under 16 år begge to, så er det lite sannsynlig at noen informerer foreldrene dine om at du har hatt sex. Si eventuelt i fra til den du snakker med at det er viktig for deg at de voksne hjemme ikke blir informert. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet