Hopp til hovedinnholdet

Jag kommer aldri når jeg har sex og det gjør vondt, hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og kjæresten min har vært ilag ganske lenge og vi har hatt sex ganske mange ganger nå, men jeg kommer aldri. Det gjør egentlig litt vondt å jeg klarer ikke holde på kjempelenge, kjæresten min er også veldig flink i «foreplay» så er kåt før vi starter liksom. Har hatt samleie med 2 andre gutter å de sa at jeg var veldig trang og at det gjorde litt vondt for dem når de skulle «penetrere» (det gjør vondt for meg også). Har lest at det kan gjøre veldig vondt å ha sex fordi man har et dårlig minne med sex og at musklene i kjeden kan jobbe mot fordi de er traumatisert eller noe sånt. Håper virkelig på hjelp sånn at jeg også kan nyte sex

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15!

Takk for spørsmål.

Det som kan være en grei huskeregel er at sex aldri skal være ubehagelig eller smertefullt. Gjør det vondt, er det ok å stoppe opp og ikke ha samleier, prøv heller å gjør andre ting sammen.

Når en begynner å ha sex og samleier, eller når en begynner å ha sex igjen etter en lengre pause, er det ikke uvanlig at det kan gjøre litt vondt. En kan lure på om kjæresten synes en ser bra nok ut og om en selv er god nok i senga. I starten kan en også spenne seg, slik at det kan være vanskelig å få noe inn i skjeden. Her er noe informasjon og tips du kan sjekke ut: 

Når en blir kåt, tent og har lyst til å ha sex, skjer det mye i kroppen. Pulsen går fortere og hardere, huden blir rødflammet, brystvortene blir mørkere på farge og harde.

Det strømmer blod til kjønnet slik at det svulmer opp og blir mørkere på farge. Klitoris vokser og blir stiv. Skjeden utvider seg og trekker seg innover i kroppen. Skjedeveggene begynner å produsere et sekret som smører skjeden slik at det blir mulig å ta imot en penis eller penislignende gjenstand som fingre eller dildo.

Tiden det tar før skjeden er klar kan variere fra noen minutter til 20 - 30 minutt. Blir noe ført inn i skjeden før den er klar, kan det oppleves som smertefullt og ubehagelig. Det er derfor ok å bruke tid på ulike former for stimulering, slik at skjeden blir klar. Noen vet godt hva som skal til av ulike former for stimulering mens andre kan være litt usikker. Prøv deg litt fram og legg merke til hva som fungerer for deg. 

Noen kan også oppleve at bivirkninger av ulike legemidler som medisiner mot angst og depresjon eller hormonell prevensjon kan skape tørre slimhinner slik at samleier blir vanskelig å gjennomføre. Bruker du noen legemidler, er det derfor ok å snakke med legen din og se om det kan være mulig å bytte til noe annet slik at du kanskje slipper bivirkninger.

En skjede kan utvide seg svært mye når den er klar eller får riktig stimulering. Tenk over at barn som regel blir født gjennom skjeden og at et barn er mye større enn en penis. Tenker du at det er noe i skjeden din som gjør det umulig å gjennomføre samleier, er det ok å la en lege undersøke skjeden din og se om alt ser ok ut. Fastlegen din eller lege på helsestasjon for ungdom i kommunen din, kan hjelpe deg med dette. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex