Hopp til hovedinnholdet

Har p-stav, plutselig fått blødninger. Usikker på hendelse på fest. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Okei, så jeg er en jente På 15 år. jeg fikk p-staven min i sommer, rundt juli 2017, og mistet mensen fullstendig etter det. Fram til nå... Jeg var på fest i helgen og kan ikke huske hva jeg har gjordt(vet ikke om det kan ha en sammenheng) Og nå på søndag var det blod i trusen min. Har hatt veldig vondt i magen hele uken etter blødningene. Jeg bare lurte på om det var normalt at etter jeg har mistet mensen i flere måneder at den plutselig kan komme tilbake. Tusen takk for hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

På p-staven er det vanlig med småblødninger i starten (første 3-4 måneder), så minsker ofte blødningene helt. For noen vedvarer småblødningene. 

Men det er ikke helt typisk at en plutselig får igjen småblødninger etter at du til nå har hatt lite blødninger. 

Nå er det selvsagt vanskelig for meg også, å si noe om hva som eventuelt hendte på den festen. Kanskje kan du spørre noen andre som var der og kan ha sett noe? Hvis du mistenker at du kan ha hatt ubeskyttet sex, eller at du har blitt utsatt for noe, bør du kontakte legevakten for en sjekk, og evt vurdere å kontakte overgrepsmottak eller politi. De kan hjelpe deg videre. Og jeg legger ved en lenke mer mer informasjon om dette. 

Men hvis vi f eks antar at du har hatt sex i helgen, så KAN jo dette ha forårsaket en blødning. Det kan ha skjedd ved røff sex (og her bør du kanskje prøve å finne ut hva som evt har skjedd..). Da kan det hende du ser sår, blåmerker eller andre tegn til dette i underlivet. 

Noen blør «bare» ved vanlig sex, uten at det er noe galt. Så kan også kjønnssykdommer som klamydia, føre til at man blør lettere ved sex, og at man får også smerter i underlivet og magen. 

Jeg tenker at du uansett bør teste deg for kjønnssykdommer. Du bør gå til lege og få råd der, om hvilke sykdommer du bør teste deg for. 

Det at du har vondt i magen, kan også ha komme av alkohol (eller andre ting du kan ha fått i deg)? Det blir litt vanskelig å si noe sikkert om dette, både fordi jeg ikke har undersøkt deg, og fordi det er usikkert hva som har skjedd på denne festen. 

Men akkurat fordi det er så usikkert, og det KAN ha skjedd deg noe, så synes jeg du bør gå til lege og få en sjekk. Det er lettere for en lege som har undersøkt deg, og hjelpe deg og kanskje finne ut hva som har skjedd. 

Alt godt!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnssykdommer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnssykdommer