Hopp til hovedinnholdet

Er jeg fortsatt jomfru om jeg har blitt pult i ræva? Og gjorde jeg noe farlig?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 14 år og jeg er muslim men jeg er ikke så religiøs!! Jeg var sammen med en gutt og vi gjorde noe men det var lenge siden og jeg er veldig redd for at om jeg ikke er jomfruf!! Er man forsatt jomfrud hvis jeg ble pult fra ræva? Kan dere vær så snill svare med ja eller nei!! Og hva burde jeg gjørfe Jeg er veldig redd for det!! Og gjorde jeg da noe farlig? Takk for hjelpen:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for at du kontakter Ung.no

Hva er å være jomfru? Man kan diskutere hva det betyr generelt og hva det betyr for den enkelte. De fleste mener at når en gutt og ei jente har hatt samleie er man ikke lengre er jomfru. Man kan i følge dette ha all annen form for sex og likevel være jomfru; oralt, analt, gjensidig onanering etc.

Tidligere var den den såkalte jomfruhinna bevis for at jenta enda var jomfru. Heldigvis er verden kommet lengre. Det er ikke noe som heter jomfruhinne. Man kan ikke se inn i skjeden om jenta har hatt samleie eller ikke. Jenter har en skjedekrans et par cm inn i skjeden. Dette er slimtråder.  Se den vedlagte artikkelen om skjedekransen.

Hvis det heterofile samleiet er det som skal til for at man ikke lengre er jomfru, hva da med de som ikke er heterofile? Vil de forbli jomfru hele livet?

I noen kulturer er jomfruelighet forbundet med uskyld, det motsatte av skyld. Skyld er en urimelig følelse i forbindelse med å ha sex – en skal ikke trenge å føle seg skyldig. Spesielt jenter kan oppleve at «jomfrubegrepet» blir brukt i forbindelse med ryktespredning og baksnakking. Det er kun en selv som kan bestemme om en er «jomfru» eller ikke. Ulike mennesker har ulike oppfatninger av hvilke seksuelle aktiviteter som fører til at en ikke er «jomfru» lenger.

Så lenge du og din partner hadde frivillig og samtykkende sex, er det ikke farlig i den forstand at det kan skje noe med kroppen din. Men om du kjenner på at dette var feil og noe du angrer på, kan det være lurt å snakk med noen.

Jeg vil anbefale deg å ta en prat med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Her kan du få snakke om de tankene som får deg til å føle deg engstelig og redd. 

Ellers anbefaler jeg deg å lese de artiklene jeg har lagt ved svaret.Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Muslim, men ikke jomfru - hva gjør jeg?

Muslimsk jente (colourbox.com)

Jeg er ei jente på 19 år. Jeg har vært forelska i en gutt lenge og vi har nå tenkt til å gifte oss. Problemet er at jeg ikke er jomfru.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex