Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å slikke noen i analåpningen og hva gjør en etterpå?

Annet 19 år
 

Spørsmål

Hei ung. Jeg har noen spørsmål som har med anal sex å gjøre. 1)- Er det farlig å sleike noen i anal åpningen? 2)- Vist man gjør det, må man gjøre no etter? 3)- Hvoran gi en best mulig anal sex opplevelse til kjæresten? takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for spørsmål.

1. I utgangspunktet er det ikke farlig å sleike noen i analåpningen, så lenge en vasker seg på vanlig måte og en unngår å få avføring i munn. 

Det er noen seksuelt overførbare infeksjoner som smitter om en slikker noen i analåpningen, det gjelder spesielt en infeksjon som skader leveren - hepatitt a. Denne infeksjonen kan en beskytte seg mot ved å ta en vaksine. Snakk med fastlegen din om det, om du ønsker vaksinen. 

2. Det er alltid lurt å teste seg for seksuelt overførbare infeksjoner om en har hatt en eller annen form for sex med noen. Dette gjelder også om en har sleika noen i analåpningen. Du kan teste deg hos fastlegen din eller på helsestasjon for ungdom i kommunen din. Det kan være lurt å si hvilke former for sex en har hatt og med hvem for å få tatt de riktige prøvene. 

Noen synes anelsex er kjempegodt, andre synes det er ekkelt - både å gi og få. Noen kan synes det er deilig å kjenne en tunge inn i rompa, andre kan like å få en eller flere fingre inn eller et sexleketøy som en buttplug eller dildo. Snakk med den du skal ha sex med og sjekk ut hva vedkommende liker og tenner på. En kan ikke gjette seg til hva den andre liker, det er den eneste måten en sikkert kan finne ut av hva som er bra eller ikke. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex