Hopp til hovedinnholdet

Onanerte uten å vaske hendene først.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg kom i skade for å onanere uten å ha vasket hendene først. Jeg hadde tatt i mobilen før. Nå er jeg bekymret for om man kan bli smittet av noen sykdommer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Det er anbefalt å vaske hendene før onanering/fingring for å hindre at du skaper ubalanse i skjeden. Bakterier på hendene kan altså skape ubalanse (ikke sykdommer) i skjeden, som igjen kan gi for eksempel skjedekatarr eller sopp.

Hvis du har herpessår på leppene kan du i teorien smitte deg selv via fingrene om de ikke vaskes etter at du eventuelt har tatt på dette såret og fått smittestoff på fingrene, og så fører fingrene direkte til skjeden. Herpesvirus smitter ikke via mobilen. 

Sjansen er størst for at dette har gått helt fint, og jeg synes ikke du skal bekymre deg. Sannsynligvis får du ingen ubalanse med plager, men merker du økt utflod, kløe, svie, så vet du årsaken (så sant dette er eneste måte du har hatt sex på). 

Håper dette er svar på det du lurte på. 

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex