Hopp til hovedinnholdet

Det funket ikke da vi prøvde å ha sex

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg og kjæresten min skulle ha sex, men det funket ikke. Jeg hadde sugd han først og han hadde både fingret og gått ned på meg. Han brukte kondom og penis var hard. Han plasserte penis på skjedeåpningen med hånden og la vekt på for å prøve å få den inn, men det funket ikke. Han prøvde noen ganger, men den kom ikke inn i det hele tatt. Problemet var ikke at vi ikke var kåte, og jeg var våt. Jeg var heller ikke stresset. Hva kan han eller jeg gjøre for at det skal funke å få den inn?? Ble utrolig lei meg når det ikke funket, da vi hadde så lyst.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du beskriver er det flere som har opplevd. Det er med sex som med andre ting. Det blir bedre med trening. 

Skjeden er et elastisk organ som utvides når man blir opphisset og kåt. Man har mye muskler i underlivet som kan være stramme hos unge jenter. Det er derfor viktig å være avslappet. Ofte er man litt stresset og kanskje litt redd når man skal ha samleie, noe som gjør at man strammer muskler i stedet for å klare å slappe av. Dersom man tar seg godt tid og gjør det sammen med en person man er trygg på og er våt nok i skjeden, så vil det som regel gå bra. Dersom det ikke går bra første gang, så må man bare prøve igjen en annen gang. Det er vanlig at man kan synes det er vanskelig å få til første gangen man har samleie. Det er svært sjeldent at årsaken er at jenta er for trang men veldig vanlig at man strammer litt. Da er det viktig å bruke litt lengre tid på oppvarmingen før man har penetrerende samleie.

Mange får ingen blødning «første gang» de har samleie eller andre former for penetrerende sex. Det kan imidlertid oppstå smårifter i skjedekransen som kan føre til en liten blødning. Ofte er det andre grunner til at det blør, som at en ikke er opphisset nok eller fuktig nok i skjeden. Det kan også skyldes at en er nervøs eller strammer musklene i bekkenet. Blødningen vil i slike tilfeller stamme fra slimhinnene i skjeden som har fått et lite sår – ikke fra skjedekransen. Dette vil gro helt fint av seg selv. Det er derfor veldig viktig at man passer på å være opphisset og fuktig nok. Mange jenter opplever smerter ved samleie hver gang de har samleie, det er da viktig å snakke med lege eller helsestasjonen for ungdom.

Skjedekransen og åpningen i den, blir strukket og tøyd i forbindelse med innsetting av tampong, onanering eller penetrerende sex. Hvordan dette føles første gang det skjer, vil variere fra jente til jente. For mange vil det skje uten noen former for besvær, men hos enkelte er det forbundet med ubehag og/eller noe smerte. I noen veldig få tilfeller kan skjedekransen være så stram at det blir vanskelig å føre noe inn. En vil da ha problemer også ved tampongbruk eller ved onanering og ikke bare ved samleie. En legeundersøkelse kan da avgjøre om åpningen er så liten/trang at den må utvides med et lite inngrep, eller om det er andre årsaker til at det er stramt.

Se også vedlagte artikkel. Håper noe av dette jeg har skrevet er oppklarende og hjelpsomt, og at det ordner seg snart. Les også om det temaet du tar opp på sex og samfunn sine nettsider.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex