Hopp til hovedinnholdet

Har dere noen tips til ting jeg kan gjøre for å bli kvitt HPV viruset?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei ung.no, jeg har et problem med HPV men tørr ikke å si det til noen. Har dere noen tips til ting jeg kan gjøre for å bli kvitt HPV viruset?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14 år

Takk for spørsmålet ditt.

Du trenger ikke å skamme deg eller være redd for å snakke med helsesøster eller lege dersom du har en hpv infeksjon og har spørsmål knyttet til det.

Hpv viruset er et veldig vanlig virus blant seksuelt aktive gutter og jenter. 

Omtrent 70-80 prosent av alle kvinner og menn blir smittet HPV i løpet av livet. Hos de aller fleste går HPV-infeksjonen over av seg selv i løpet av en to-års periode. 

Dersom du har utviklet kjønnsvorter finnes det gode behandlingsmetoder. Kjønnsvorter kan behandles med kremer, pensling, laser, kirurgi eller frysing.

Du kan gjerne gå inn på chatten til Sex og samfunn om du ønsker mer informasjon om HPV. Eller ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor, eller din fastlege.

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg. Lykke til videre.

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Kondylomer (kjønnsvorter)

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Kondylomer (kjønnsvorter) skyldes et virus (HPV – human papilloma virus). Det finnes over 100 ulike typer av HPV og rundt 40 av disse smitter ved seksuell kontakt. HPV er like vanlig hos begge kjønn. De fleste vet ikke at de har eller har hatt denne virusinfeksjonen, fordi viruset ofte ikke gir synlige vorter.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex