Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde samleie for første gang i går og jeg blør fortsatt

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 14 som mistet jomfrudomen min i går. Det var ondt og jeg blødde. Nå har det gått nesten et døyn og jeg blør fortsat er det normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet!

Den første gangen man har samleie vil de fleste være spente og nervøse. Derfor er det viktig å ta seg god tid, slik at begge får slappet av og ikke minst får skikkelig lysst til å ha sex.

Det at det skal gjøre vondt og blø første gang er en MYTE, da det faktisk er sånn at det ikke finnes noen jomfruhinne som skal sprekke og blø dersom man fører noe inn i skjeden.

Dersom det er vondt og blør under og etter samleie handler dette ofte om at det har blitt rift eller sår i skjeden. Dette er vanlig og skyldes som regel at man ikke er våt nok eller at man spenner seg slik at musklene i undelivet strammes og skjeden blir så trang at det blir vondt når noe føres inn.

Dersom blødningen ikke har gitt seg og du er sikker på at blodet ikke skyldes mensen, bør du oppsøke lege for å få en sjekk.

Sex skal være en positiv opplevelse for dem som er involvert. Hvis en eller begge parter ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det bli en dårlig opplevelse.

Bruk masse tid, bli kjent med deg selv og den du vil ha samleie med, og vit at dere begge har lyst. Da er sjansen stor for at det blir en positiv opplevelse.Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex