Hopp til hovedinnholdet

Er det unormalt å runke en gutt på klubben?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år 3 dager siden runket jeg en gutt på klubben. Er det unaturlig? Og jeg gjorde det under et teppe kan han å fåt bakterier på sin tiss? Er det normalt for en 14 åring å bli våt av det? Er det farlig å ha sex som 14 åring?? Takk for svare på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er normalt å bli opptatt av seksualitet når en kommer i puberteten. Mange synes det er spennende og drømmer om å utforske seksualitet sammen med noen andre. 

De fleste ønsker å gjøre det når man er alene, og ikke når det er mange andre til stede. Man setter også andre som kanskje ser hva som skjer i en forlegen situasjon. Det færreste har sex på en offentlig plass som foreksempel klubben, og det er heller ikke lov. Jeg vil ikke anbefale deg å ha sex på en offentlig plass. Selv om du kanskje synes det er spennende, så er det ikke greit å ha sex på en ungdomsklubb med andre tilstede.

Vi har alle bakterier på oss. Så lenge du vakser hendene dine i ettertid er det ikke farlig. 

Det er normalt å bli kåt når en er seksuelt opphisset. Når man blir kåt blir jenter våt i skjeden. Det er også naturlig at du er nysgjerrig på sex, og det er bra!

 

Det er ikke farlig å ha sex når man er 14 år, men de færreste er klar for å ha sex når man er så ung. Før du kan dele og ha god seksualitet med en annen person, må du kjenne og være trygg på kroppen din. Det innebærer å ha en god egenseksualitet, - at du onanerer/fingrer og vet hva du liker av seksuelle stimuli.

Onani eller fingring er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt: hjerte og kretsløpet styrkes, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner.

Før du har sex med en annen, er å være mentalt eller tankemessig moden vel så viktig som å være fysisk moden for det. Det er viktig å tenke gjennom hva du vil og ikke vil gjøre, med andre ord; at du er klar på egne grenser, at du er trygg som person og at du har god selvfølelse. Er du klar på hvilke grenser du har og føler du deg trygg på deg selv? Det er viktig å ikke la deg presse til noe du ikke vil. Du kan si nei når du vil. Du bestemmer selv over kroppen din.

Når du føler deg moden for det og du har funnet en du er trygg på og opplever at det er tillit og nærhet mellom dere, kan dere begynne utforskningen av seksualiteten med hverandre.

De fleste i et forhold følger såkalt seksuelle script; man holder hender, klemmer og kysser. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kjenner man på hverandres intime soner, bryst og kjønnsorganer. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid.

Sex skal være en positiv opplevelse for dem som er involvert. Hvis en eller begge parter ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det bli en dårlig opplevelse.

Bruk masse tid, bli kjent med deg selv og den du vil ha samleie med, og vit at dere begge har lyst. Da er sjansen stor for at det blir en positiv opplevelse.

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex