Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli gravid med P-ring?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 13år som har en kjæreste han er 15år. Vi har vært sammen en stund vi snakket om det å ha sex. Noe jeg vil ha med han. Men følte jeg må ha et prevensjonsmiddel først. Men vil ikke at mamma skal vite siden da er jeg redd for at jeg ikke får lov være sammen med han mer. Så jeg er redd miste kjæresten min. Men heldigvis har jeg en storebror jeg kan snakke med alt om. Så han foreslo jeg snakket med legen på helsestasjonen for ungdom å fikk p-ring. Det hadde hans kjæreste før p staven og det kan skjules for mamma. Så legen ga meg det og jeg startet. Jeg løy sa til foreldrene mine at jeg overnattet venninne. Det var fordi kjæresten min var alene hjemme. Så jeg overnattet der. Det var 4 første uke på ringen så den var helt sikker ennå. Min kjæreste tilbød kondom. Men min storebror hadde fortalt meg at sex med kondom var som sjokolade med papir på. Så jeg at jeg ville ha sex uten kondom. Jeg tok Norlevo angrepillen å svelget før vi hadde sex. Kan jeg bli gravid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du kontakter ung.no og så fint at du har en storebror du kan snakke med alt om. 

Du forteller at du har tatt en angrepille før du hadde sex. Du bruker i tillegg P-ring på 4 uke. Det vil si den uken du ikke har ringen inne (hvis du ikke har valgt å hoppe over blødningsuken). Sjansen for å bli gravid er veldig liten, men det du nå kan oppleve er at du får en del symptomer av angrepillen. Dette er  hormoner, som igjen kan påvirke deg i uker etter inntak. Jeg skjønner at du vil gjøre alt for å ikke bli gravid, men bruker du P-ringen riktig så skal ikke det skje.

Les bruksanvisningen nøye slik at du ser at det blir riktig. Glemmer du å sette ny ring inn, så husk å bruke kondom i 7 dager etterpå. Går du og tenker mye på om du har blitt gravid så ta en graviditetstest 3 uker etter samleiet for å svære sikker, men bruk p-ringen som normalt. du kan lese mer om den her:

www.sexogsamfunn.no/prevensjon/p-ring/

Håper svaret var til hjelp for deg.

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex