Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på hvordan sex er, hvordan det skjer liksom?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hvordan sex er, hvordan deg skjer liksom. Hvordan runker man en gutt, hvordan suger mann en gutt? Hvordan er det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Hvordan sex mellom to personer skjer kommer an på mange forskjellige faktorer. Hvis de kjenner hverandre godt, tilnærmer de seg hverandre på en måte de er vant til og som begge er komfortable med. Man har snakket sammen om seksualitet og man vet hva den andre liker av berøringer og stimuli.
Før de har kommet dit, har de tenkte gjennom det følgende:
Om de er kjent med, og trygg på kroppen sin, at de er vant til å onanere til orgasme. Onani eller fingring er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig å onanere. Det er sunt. De har tenkte gjennom pm de føler seg tankemessig moden nok til å utforske seksualitet med en annen person.
Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer og uønsket graviditet.
Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.
Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.
Hvis man ikke kjenner hverandre så godt er det vanlig at man starter med å holde hender, klemmer og kysser. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig. Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen. 
Hvis man skal runke en gutt må man spørre om hvor på penisen han vil man skal holde, hvor stor kraft man skal holde med og hvilken takt man skal runke i. Det samme gjelder hvis man skal suge penisen til en gutt, at man snakker om hvor hardt man suger, hvor raskt etc. Det som er svært viktig er at man selv vil det, ikke bare hva gutten vil. Man bestemmer som sagt hva man vil gjøre av seksuelle handlinger. 
I de vedlagte artiklene er det mye informasjon om seksualitet. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksualundervisning

Tegner i skolebok

Få seksualundervisning på en halvtime.Trengs filmen for undervisning på skolen, kan den bestilles fra RFSU

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex