Hopp til hovedinnholdet

Prikker på penis

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nyrlig lagt merke til at jeg har fått noen prikker oppå forhuden, hvor noen er bittelitt røde. Prikkene gjør ikke vondt, og de er vanskelig å se i vanlig dagslys. Har hatt en del One night stands, hvor jeg ikke har brukt kondom. For å gjøre saken vanskeligere, har jeg hatt tørr hud på forhuden som har endt med rift i forhuden over hvor prikkene nå ligger. Dette har grodd igjen, men usikker på om prikkene er et resultat av dette. Skal sjekke meg så fort som mulig for mulige kjønnssykdommer, men antar at det kan ta en del tid før jeg vil få resultatene, så jeg spør derfor her.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 19 år.

Takk for spørsmål.

Du forteller at du er bekymret fordi du har fått noen prikker på forhuden. Du har hatt sex flere ganger med ulike partnere og ikke brukt kondom.

Det jeg råder deg til er å ta deg en tur enten til fastlegen din eller helsestasjon for ungdom for å sjekke om du kan ha blitt smittet med en seksuelt overførbar sykdom. Det tar noen dager eller en ukes tid å få svar på slike prøver.

Det er dessverre ikke mulig for meg å si hva disse prikkene kan være når jeg ikke har sett på det.

Håper dette var til hjelp for deg.

Vennlig hilsen Helsesøster Frøydis i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex