Hopp til hovedinnholdet

Jeg har runket så mye at jeg har blitt vant til å komme fort.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt som har runket så mye at jeg har blitt vant til å komme fort, hva skal jeg gjøre for at det kan vare lengre? Mvh Stresset gutt 14 ÅR

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er fint å runke/onanere når man har lyst til det, og det passer. Da blir man godt kjent med kjønnet og kroppen sin, og hva man liker. 
For tidlig sædavgang er ett av de problemer som gutter og menn sliter mest med. Noen har vært vant til å onanere raskt. Til å begynne med for at ingen skulle oppdage dem, og etterhvert har dette blitt det vanlige mønsteret for onanering. Det er kanskje det som gjelder for deg? Hos andre vet vi ikke årsaken til problemet. 
Selve utløsningen er ikke viljestyrt. Signalene til utløsning går via et nervesystem som kalles det autonome nervesystemet og dette er påvirket av det ubevisste og tidligere erfaringer. Men det vi vet er at jo mer stresset en blir, jo raskere kommer utløsning, og du skriver at du er stresset. 
Kan du begynne å ta det litt med ro når du onanerer? Før du begynner stimuleringen, skal du sikre deg at du har god tid, at du ikke kan bli forstyrret, at døren er låst, at du eventuelt har litt musikk på og at elektroniske varslinger er slått av. Så kan du bruke tid på å tenke på det som tenner deg seksuelt. Når du starter onaneringen, kan du holde et løsere grep og onanere i en saktere takt. Husk å puste. Når du nærmer deg orgasme stopper du, og kniper sammen tommel og pekefinger rett under penishodet. Hold i 30 sekunder. Da vil ereksjonen avta. Dette kan du gjøre tre, fire ganger, før du lar orgasme komme. Det kan være vanskelig å stoppe til å begynne med, men etterhvert som du får trening og blir bedre kjent med hvordan det føles, vil du bli bedre. Konsentrer deg om det du skal gjøre. Pust sakte inn og ut og kjenn at du har god tid. 
Øv når du kjenner deg opplagt. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å komme for fort

Par i senga (colourbox.com)

Sliter du med at sædutløsningen kommer for raskt? Eller har du en kjæreste som sliter med det? Her kan du kanskje finne noen råd som kan hjelpe.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex