Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å sende nakenbilder når begge er mindreårige og vil?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, dette er bare et spørsmål! Hvis en gutt på 14 år og ei jente som er f.eks 13(bare yngre en meg) sender nudes er det ulovlig? Vell hvis jeg som spør etter nudes sier det er viktig at hun sier nei hvis hun ikke vil... Og hun sier ja der og da. Hvis jeg på peker det flere ganger si nei hvis du ikke vil men hun sier ja, bare for å si det... Har jeg gjort noe straff bart da? I såfall hva kan skje med meg?? (Bare eksempel med å ta meg)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å sende nakenbilder imellom seg når man er mindreårig er ifølge Norsk lov straffbart. Dette bryter med straffeloven paragraf 311 som befatter bilder av mindreårige i av seksuell karakter, og det bryter med straffeloven paragraf 305 som er seksuell krenkende adferd mot barn.

MEN dette er ikke noe dere kan straffes for da dere begge to er under straffealder (15 år).


Allikevel er det ikke lurt å sende nakenbilder til hverandre da det kan hende at en av dere en dag bestemmer seg for å sende bildet videre eller noen av dine kompiser får tak i bildene. Det er fryktelig dumt for noen dersom de en dag får spredt nakenbilder av seg selv på nettet, og vi har dessverre flere saker der dette skjer.

Det er også et alvorlig lovbrudd og spre bilder av både barn og voksne uten deres samtykke, noe Politiet ser alvorlig på. Så helst ikke send nakenbilder av hverandre og spesielt ikke dersom dere ikke stoler på hverandre 100% prosent og skjønner faren med at dersom bildene havner på nettet så ligger de lagret der for alltid.

Vennlig hilsen slettmeg.no, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex