Hopp til hovedinnholdet

Er det noen måter å bli kåt uten å ha sex?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nesten en kjæreste. Vi er sånn nesten sammen nå. Vil har snakket om å hooke først, jeg vil starte rolig. Men utover ta av litt klær. Vi har begge snakket om å hooke først, fordi vi vil føle oss trygge på hverandre før det blir enda mere seksuelt. Er det noen møter å bli kåt uten å ha sex i starten

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Så fint at dere snakker så godt sammen og ønsker å bli trygge og kjente med hverandre før det første samleiet.

Hvis en er forelsket og liker sin venn/partner er det vanskelig å ikke bli kåt og opphisset. Dette er en helt normal følelse og vanskelig å holde igjen. Den viser at du er frisk og at kroppen reagerer akkurat slik den er laget.

Men en kan være kåt uten å ha sex! Bruk god tid til å bli kjent med hverandres kropper. Først med klærne på, og ved å ta på hverandre. Etterhvert når en føler seg mer trygg og klar, kan en utforske hverandre med litt mindre klær og i neste omgang helt naken.

Utforsk hverandre og finn ut hvor de erogene soner er, og ha det gøy sammen. Hvis en kan snakke og fortelle hverandre hva en liker og synes er godt, er det et flott utgangspunkt for at det første samleiet kan bli en positiv opplevelse for begge.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster og sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex