Hopp til hovedinnholdet

Sikker p-pille

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Dama går på p-piller (cerazeete) tror jeg de heter. Men det jeg lurer på er: Vær gang vi har sex så bruker vi/jeg kondom. Men er det nudvendig? Begge er litt septiske til å stole på pilla. Eller er det helt trygt og ha sex og få utløsning inne i henne? Uten fare for at henne blir gravid? Hilsen nysgjerrig par :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år

Takk for at du skriver til oss. Cerazette p-piller er helt sikre hvis bruksanvisningen følges. Man starter opp med pillen innen de 5 første dagene i en menstruasjon og man er sikker fra første pille. Dersom man er plaget med uregelmessige blødninger eller starter med pillen utenom menstruasjon må man bruke tilleggsprevensjon de første 2 dager etter oppstart. 
Cerazette er et gestagenpreparat som gir få bivirkninger og dersom man følger bruksanvisningen er det et godt prevensjonsmiddel.

Kondom er det eneste prevensjonsmidlet som beskytter mot overførbare sykdommer, men ifht graviditet er det ikke nødvendig å bruke kondom når kjæresten din bruker p-piller.

Dere kan trygt ha sex og du kan komme inn i henne uten at hun blir gravid når hun bruker p-piller. 

Håper dere fikk svar på det dere lurte på. Legger ved noen artikler dere kan lese.

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Redd for å gjøre ei jente gravid?

Gutt og jente i tenårene står og ser på en graviditetstest. (www.colourbox.com)

Det skal veldig lite sæd til for å gjøre ei jente gravid. En sædcelle er nok og det kommer mange tusen ved en utløsning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex