Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å svelge sæd?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Er det farlig å svelge sæd? Hvis man skal suge noe kommer det ikke sæd ut av penisen? Når man skal ha sex for første gang, er det vanlig at en jente barberer seg? Kjenne gutten at du er jomfru hvis han selv har hatt sex?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Det er ikke farlig å svelge sæd. Det eneste man kan risikere om personen er smittet med en kjønnssykdom, er at man får overført denne smitten. Men mange synes det er litt ekkelt å svelge sæd pga smak og konsistens, så du må selv velge om du vil gjøre det eller ei. 

Det kan komme sæd ut av penis når man suger, men ikke nødvendigvis. Mange suger (oralsex) som en del av alt de gjø sammen, og "sparer" sædavgangen til for eksempel selve samleiet.

Noen jenter liker å barbere seg, andre gjør det ikke. Du trenger absolutt ikke være barbert for å ha sex - det er ditt valg.

Om jenta ikke har hatt samleie før, kan det føles litt trangt og problematisk å føre inn penis, så på den måten kan en gutt muligens kjenne at hun ikke har hatt samleie tidligere. Men for mange går det helt greit å føre inn penis, og føles egentlig likt med ei som har hatt samleie tidligere. 

Håper dette var svar på det du lurte på. Les gjerne vedlagte artikler under her. 

Lykke til.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex