Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å ikke føle noe når man fingrer eller kjenne at man er kåt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

kjæresten min er et år eldre og blir veldig mye kåt men selv er jeg det ALDRI. Vet helt ærlig ikke hvordan det føles, jeg «later som» at jeg er det og runker han når han er veldig kåt, men selv blir jeg det aldri. Hva skal jeg gjøre? Jeg er ikke lebisk fordi har alltid vært ganske glad i gutter og føler ingenting for jenter. Har også prøvd å fingre men føler ingenting, vet ikke om jeg gjør det feil, eller hva som gjør at jeg ikke føler noe. Har også masert klitoris som gir en behagelig følelse, men ikke noe mere enn behagelig. Er det mulig at jeg fingrer feil? Hvordan skal jeg da Evt gjøre det? Han Spørr mye om å fingre meg, men ser ikke poenget i det når ikke jeg føler noe, er veldig komfertabel med han men har ikke fortalt han det, ser vel egentlig ikke poenget i at han skal vite det. Jeg har også noe røde prikker mellom blæra og tissen det ligner litt på kviser men de blir ikke gule. Har jeg en sykdom som gjør at jeg ikke føler noe når jeg fingrer? Er det naturlig å ikke føle?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år!

I puberteten øker produksjonen av hormoner. En del av hormonene styrer kåthet og seksuell lyst. Noen ungdommer kjenner at de ofte er kåte, mens andre kjenner mindre av det. 

Det er vanskelig å si hvorfor du ikke kjenner at du blir kåt. Men ofte handler dette om at man ikke helt har blitt kjent med kroppen sin og ikke vet hva som gjør at man blir kåt. Slik jeg forstår det så har du prøvd å finne ut av dette ved å prøve og fingre deg selv. Det er en fin måte å bli kjent med deg selv på, men kanskje trenger du noe mer for å gjøre deg kåt. 

Det er bra at du kjenner en behagelig følelse når du masserer klitoris. Veldig mange jenter trenger at klitoris blir stimulert for å bli kåte. Det å bare fingre i skjeden alene er som regel ikke nok. Ofte kan det være ubehagelig å få fingrene inn i skjeden hvis det ikke er vått nok der. 

Kanskje trenger du litt hjelp til å bli kåt. Det kan du for eksempel få ved å lese erotiske noveller eller se på porno. 

Du skriver at kjæresten din ofte er kåt og at du pleier å runke han når han vil det. Han spør også om han kan fingre deg, men du ønsker ikke det. Kanskje er det sånn at du egentlig blir litt stresset av at han spør deg ofte? Det kan jo bli veldig fokus på det når han er så kåt, og at det ubevisst påvirker deg negativt. 

Når det gjelder de prikkene du har i underlivet så er jeg ganske sikker på at det ikke er en sykdom som gjør at du ikke føler noe når du fingrer. Jeg forstår ikke helt hvor disse prikkene er, men som regel har slike prikker noe med ubalanse i underlivet eller overdreven vasking å gjøre. Så lenge du ikke har hatt ubeskyttet sex er du ikke smittet av en kjønnssykdom. 

For å snakke med noen om det du lurer på så kan du ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor. Her jobber det både helsesøster og lege som har mye kunnskap om ungdom og seksualitet. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet