Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler ikke så mye når jeg har sex, hva skal jeg gjøre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Vært sammen med en jente i 3 mnd og blitt veldig glad i henne. Når vi har sex sliter jeg litt. Under forspillet blir jeg veldig opphisset og får lett ereksjon, men jeg klarer dårlig å opprettholde den, slik at når jeg skal inn i henne, er jeg kanskje bare halvstiv. Jeg varer også mye lengre enn jeg ønsker, og får ofte vondt i penis etter samleie. Noen ganger opplever jeg også å halvveis miste fullverdig ereksjon under selve samleie. (Men når hun er oppå og styrer det, varer jeg bare noen minutter). Har grunner, men trenger tips/hjelp: 1. Siden jeg var 8-9 har jeg onanert til porno, og bare det. Har aldri klart å bruke fantasien. Jeg har også hatt en fast rutine hvor hver gang rett før jeg kommer, har jeg stoppet opp og fortsatt etter hvert. Dette gjør jeg mange ganger, slik at en runke økt varer rundt 20 min. 2. Sliter med depresjon/angst. Er mye inne for meg selv og overtenker en del. 3. Når jeg styrer samleie føler jeg ikke så mye i penis, men når hun er oppå er det veldig deilig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17!

Takk for spørsmål.

Det er mange måter å onanere på og det er ikke uvanlig at gutter trener seg opp til å holde ut lenger. Onaniteknikk kan også gjøre det vanskelig å få orgasmer sammen med en partner. Venner en seg til sin spesielle teknikk, kan det være vanskelig å kjenne igjen stimuleringen et samleie eller munnsex gir. Det er derfor lurt å variere i måten en onanerer på. Les gjerne artikkel om onani som er vedlagt svaret. 

Føler en seg ofte nedstemt eller er deprimert, er det ikke så uvanlig at en kan overtenke og forestille seg ting, akkurat slik som du forteller om i spørsmålet ditt. Da kan en forestille seg at sex ikke blir så bra og at en ikke strekker til. Klarer en å bryte tankemønsteret, vil en få det bedre. Det er også ok å snakke med noen når en føler seg deprimert og har angst. Om du ikke har noen behandler, er det ok å snakke med helsesøster på helsestasjon for ungdom i kommunen din.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Gutt og kåt, men får ikke ereksjon.

Gutt får ikke ereksjon (colourbox.com)

Skulle ha sex i går og var skikkelig kåt, men når vi skulle igang ville ikke kuken få stå, hvorfor skjer dette.....? Gutt på 15 år spør om et vanlig problem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex